Onze gewassen

Wij zijn een akkerbouwbedrijf met verschillende soorten gewassen. Wij hebben ook een groot machinepark waarmee we kunnen zaaien/planten – oogsten -het gewas onderhouden en beschermen. Verder verbouwen wij bijvoorbeeld: Aardappelen , Graansoorten, Uien, Spinaziezaad, Suikerbieten, Graszaad en cappucijners. Dit doen we voor het te herplanting/zaaing of voor de consumptie.

Aardappelen

Wij verbouwen al jaren Pootgoed en consumptie aardappelen , In totaal verbouwen we per jaar 20Ha aan pootgoed en 7Ha aan consumptie aardappelen.

Wij hebben aan pootgoed o.a. Dore, Spunta, Kondor, Hermes

Wij hebben aan consumptie o.a. Dore, Agria, Frieslander, Priemere

  • Aardappelen HA 27% 27%

Graan

Wij verbouwen verschillende soorten graan producten.

Wij verbouwen o.a. Haver, Gerst, en Tarwe. we hebben ongeveer 60HA aan graanproducten,

Het graan gaat na het oogsten naar de boot en word daarna gebruik voor verschillende doeleinden zoals brood, havermaut en bier.

  • Graanproducten HA 60% 60%

Uien

Wij verbouwen ongeveer 2 HA aan gele uien en ongeveer 0,5 HA aan rode uien.

Het grote deel van de uien gaan naar de fabriek waar ze verwerkt worden voor de consument en restaurants ,

Wij verkopen de uien ook heel het jaar door aan onze winkel aan de weg.

  • Uien HA 2,5% 2,5%

SpinazieZaad

Wij verbouwen ook spinazie zaad, Spinaziezaad is eigenlijk gewoon doorgeschoten spinazie die daarna weer zaad gaat produceren,.

na het oogsten van de zaad kan het weer gebruikt worden om het te herzaaien en dan weer de blaadjes te oogsten voor de consument.

Wij hebben ongeveer 14 HA aan spinaziezaad.

  • Spinaziezaad HA 14% 14%

Graszaad

Wij verbouwen ook graszaad, graszaad is doorgeschoten gras wat weer zaad gaat produceren , Dit oogsten wij dan weer met de combine,

Graszaad is het eerste oogst klaar wat je met de combine kan oogsten. Het graszaad word daarna gebruikt voor vermeerdering of voor de consument.

Wij hebben ongeveer 5 HA aan graszaad.

  • Graszaad HA 5% 5%

Blauwmaanzaad

Wij verbouwen ook blauwmaanzaad, Het mooie aan het verbouwen van blauwmaanzaad is dat in het voorjaar heel het veld vol staat met klaprozen wat natuurlijk heel mooi is voor het oog. Als de klaproos rijp is ,oogsten we het met de combine ,

Het blauwmaanzaad word gebruikt voor b.v op broodjes bij de bakker.

Wij hebben ongeveer 5 HA aan blauwmaanzaad.

  • Blauwmaanzaad HA 5% 5%

Suikerbieten

Wij verbouwen ook suikerbieten. Suikerbieten worden verbouwd voor de suiker in de punt van de biet, Na het oogsten van de biet gaan ze met de boot naar de suikerfabriek waar ze tot kristalsuiker verwerkt worden. en dat word weer gebruikt voor de consument en fabrieken.

Wij verbouwen jaarlijks rond de 8 HA aan suikerbieten.

  • suiker bieten HA 8% 8%